sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Saunan purkuTässä jälleen lähtötilanne. Kun kodinhoitohuoneeseen saatiin suihku pelaamaan oli tämän saunan saunomiset saunottu. Kuten kuvista näkee haluttiin saunasta toimivampi, suihku erilliseen tilaan ja yleisesti vähän parempaa tunnelmaa ja toimivuutta pesutiloihin. 
Esittelyssä meille kerrottiin, että saunaa on aikoinaan pienennetty ja lauteiden takana olisi tyhjää tilaa jos sitä joskus haluttaisiin hyödyntää. 

Käänneltyämme ja väänneltyämme päädyimme ratkaisuun, että nykyinen sisäänkäynti pannuhuoneesta laitettaisiin umpeen ja puolittaisimme halkovarastosta tilan pukuhuoneelle ja puhkaisimme uuden sisäänkäynnin sitten halkovaraston (tulevan pukuhuoneen) puolelta pesutiloihin. Purku jännitti, että mitä sieltä seinän takaa löytyy. Ennen seinänpurkua saimme iloksemme todeta kaikkien villojen olevan kuivaa ja että sauna on hyvin rakennettu. Sitten alkoi seinän purku. Tiiltähän riitti. Seinän takaa paljastui noin 90cm lisätilaa. Seinät oli peitetty Toja-levyllä. Veikeännäköistä.

Kaatopaikasta tuli vakiovisiittimme. Isäntä lappoi rojua ikkunasta pihalle ja minä siitä kärriin. Lasten mentyä nukkumaan livahdimme me aina valmistelemaan aamuksi vienti kuormaa, jonka ehti juuri sopivasti viedä ja ehkä vielä yhden lisää ennenkuin emäntä paineli töihin. 
Pikkuhiljaa roju saunasta hävisi pois.


Viikonloppuna saimme piikkauskoneen naapurista lainaan ja lattiasta lähti laatat. Jouduimme myös poistamaan lattiasta 10cm betonikerroksen, koska sen alla oli korkkilevy, joka oli mukavan kosteaa.  Tämä toi hieman takapakkia suunnitelmiin tehdä vain uomat viemäröinnille, mutta joudummekin nyt valamaan lattian kokonaan. Nooh, tuleepahan hyvä. Isäntä piikkasi myös pannuhuoneen puolelta uoman viemäriä varten.
Nurkkaan valkoisen viivan kohdille olisi tarkoitus puhkaista 
ovi-aukko uudesta pukuhuoneesta.


Vielä olisi jonkun verran viemistä kaatopaikalle, mutta valoa rupeaa näkymään tunnelin päässä. Pian päästään jo rakentamaan uutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti