sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kodinhoitohuone


 Tästä lähti kellariremontti käyntiin. Syy miksi aloitimme kodinhoitohuoneesta oli se, että tänne sai näppärästi uusittua viemäröinnit ja näin ollen saisimme siirrettyä valmiiseen tilaan pyykkikoneen ja remontin aikaisen suihkumme. Näin arkielo sujuisi hieman sujuvammin remontista huolimatta.

Homma alkoi lattian hionnalla ja tasoittelulla. Maali ropisi pinnassa ja se tuli saada pois. Sen jälkeen piikattiin viemäreitä esiin kodinhoitohuoneessa, pannuhuoneen puolelta sekä yläkerrasta tuleva pystyviemärin loppupätkä. Viemäri siis poistuu alimmassa kuvassa vasemmalle, heti ulkoseinän ulkopuolella olevaan paskakaivoon josta on siis liitos kunnan viemäreihin. Suunnitelmissa oli seinien alla olevat viemärit uusia niin, että työnnämme vain uuden viemärin vanhan sisään.Tässä uusitut viemärit. Homma sujui kuin rasvattu. Kuvassa on kodinhoitohuoneen lattiakaivo ja lisäksi seinän vieressä näkyy paikka vesipisteelle. Toinen viemäri menee siis talon pystyviemäriin ja kulmautuva viemäri sujahtaa 
pannuhuoneen kautta lopulta sitten saunaan.

Vanhat betoniviemärit olivat loistokunnossa. Huolemme niiden kestävyydestä oli siis turhaa, mutta ompahan nyt uusittu. Samallapa tulee vaihettua nekin.
 Sitten valettiin viemärit piiloon. Lattia sai kaakelinsa ja saumauksensa. Seinät tasoituksensa ja hionnansa ja katto maalinsa. Talon emäntä hykerteli tätä "betoni"-pintaa ja olisi voinut haluta jättää kodinhoitohuoneen tälläiseksi. Mutta sen verran väritön on, että olisipa aika ankeaa pyykätä ja mankeloida tulevaisuudessa.
 

Seiniä hioessa huomattiin, että ovet ja ikkunan pokat ovat joskus olleet tälläiset harmaat. Sävyltään vain hieman sinertävämmät. Lisäksi seinän sävykin on joskus ollut oranssi. Kodinhoitohuone palasi siis vanhaan loistoonsa.
Pieni reissu ikeaan, josta lähti allaskaappi, allas, hana sekä työtasot matkaan. Kodinhoitohuoneesta puuttuu pientä fixailua enää ja ne kuuluisat sähköt. Mutta vettä tulee ja koneet toimii hyvin roikalla. Ennen-jälkeen kuvat sitten joskus, kun suihku on poistunut nurkasta ja mankelitaso saanut paikkansa.Ja tässä remonttisuihkumme. Lapset muuten tykkäävät tästä ihan älyttömästi - ei tarvitse suihkuun suostutella. Hyvin mahtuu peseytymään. Remontin ajan vain sitten käymme muiden saunoissa kuokkimassa. Mutta pyykit saa pestyä ja itsensä saa myös pestyä. 
Varsin toimiva ratkaisu lapsiperheelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti