lauantai 6. heinäkuuta 2013

Öljysäiliö

Aina siitä lähtien, kun vaihdoimme öljylämmityksen maalämpöön on isäni puhellut öljysäiliön purkamisesta. Mitäpä sillä enää tekisi. Ajan kuluessa öljysäiliön purkamisesta keskusteltiin yhä useammin. Lopulta kaksi vuotta lämmityksen vaihdon jälkeen Perttu sai aikaiseksi purkaa tiilimuurin säiliön ympäriltä. Nyt se olisi ainakin hyvin esille ja valmiina odottomassa poistumistaan. Ympäriltä olevat tiilit otettiin talteen ajatellen tulevaa kellariremonttia.


Sitten vain eräänä viikonloppuna isäni tuli ja tyhjensi säiliön ja sitten se sai tuulettua. Säiliö pestiin ja sakka kauhottiin pois säiliöstä ja se ajeltiin rälläkällä pituussuunassa halki. Säiliö kyytiin ja se sai uuden kodin veljeni luota. Jos ei muuta niin ompahan lisää tilaa traktorien tankkaukseen. Kaikki sujui hyvin. Ainoa paha oli säiliöstä tuleva öljyn käry, joka levisi pitkin taloa. Säiliön häivyttyä hävisi myös öljyn kärykin.
Isäntä sitten pykäsi vielä halkovarastoon väliseinän rungon. Toiselle puolelle jää isännän työkaluja ja saunapuille tila ja toiselle puolelle tulee pukuhuone. Kellariremontin yhteydessä puhkaisemme oven tulevaan uuteen kylpyhuoneeseen ja suljemme pannuhuoneen kautta saunaan menevän oven. Toivon mukaan tämä ratkaisu tulee olemaan toimivampi ja kodikkaampi nykyisen sijaan.

3 kommenttia:

  1. Totta tuo, mitäpäs sillä enää tekee, jos ei öljylämmitystä ole. Hyvä, että saitte hieman lisää tilaa. Meillä on öljysäiliön tarkastus edessä kohtapuoliin. Meillä ei lämmitysmuoto vielä ole vaihtunut, asumme melko vanhassa talossa. Uutta olemme rakentamassa kyllä parhaillaan.

    VastaaPoista
  2. Hyvä juttu, että tuo purku onnistui. Meidän naapuri kertoi, että heille tulee maalämpö myös jossain vaiheessa. Ei varmasti kuitenkaan ihan lähiaikoina. Heillä on nyt öljylämmitys, ja hän kertoi, että ammattilainen on tulossa tarkistamaan öljysäiliön kunnon. Mielenkiintoista kuulla, miten se menee. Veikkaan, että säiliöllä ikää on jo jonkin verran.

    VastaaPoista
  3. Hienosti sujui tuo. Meillä on öljysäiliön huoltotyöt tulossa eteen lähiaikoina. Me asumme vanhassa talossa, ja edelleen on sama lämmitysmuoto. En vielä tiedä, onko se lähdössä vaihtoon. https://www.suomenpoltintekniikka.fi/oljypoltinhuolto

    VastaaPoista