perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kasvihuone



Pihan perälle ilmaantui kasvimaa kekkilän kasvimaalaatikoiden innoittamana. Talon emännällä oli ollut haave jo pitkään ja se haave oli kekkilän vihervaja. Isännän kuullessa vajan hinnan, ei hitossa! 

Oli sitten pyöritellyt mielessään kasvihuonetta ja kun kesällä 2012 herui leikkaukseen jälkeen lupa heittää kepit jorpakkoon ja rueta olemaan ihan normaalisti alkoi jälleen touhuilut. Naapurilta saatiin ottaa laajennuksen ylijäämäharkkoja pullapalkalla ja siitähän isäntä taikoi kasvihuoneelle sokkelin. Facebook-kirpputorille ilmaantui läheiseltä kadulta ikkunoita myyntiin ja onni potkaisi ja saimme kaikki meille. Katto saatiin näppärästi veljen pihatto-rojektin ylijäämä kasvihuone laseista. Perällä olevan pienen vajan ovi löytyi appiukon kätköistä. Ja niin kasvihuone valmistui. Sisus jäi odottelemaan tätä kevättä.







Keväällä napparimme lisää harkkoja ja taioimme istutusalueet. Kaatopaikalta tiiltä lattiaan. Kaatopaikalla kantaessamme käytettyjä tiiliä takakonttiin päivittelimme, että olemmekohan ihan terveitä. Emme vissiin. Ja tältä viellä näyttää nykytilassa:





Hintaa kasvihuoneelle tuli noin alle 300e. Aika hyvin emännän mielestä, 
kun kekkilän versio taitaa olla alk. 1800e?

2 kommenttia:

  1. Hieno kasvihuone! Kiva tuo valkopunaraidallinen takaseinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsellä haaveissa tehdä joskus samantapainen mansikkarivistö kuin teillä kasvihuoneen kylkeen.

      Poista