perjantai 23. syyskuuta 2011

Yläkerran vessa startattu


Tästäpä lähdetään, kuten huomaatte ovat pinnat jo aikansa nähneet ja vessa kaipaa kipeästi jonkinmoista kaappitilaa. Siispä pönttö ja lavuaari pihalle ja lattiaa auki. Pönttö uusio käytetään, koska on kuin upouusi, lavuaari menee kokonsa puolesta vaihtoon, jos joku tahtoo niin eikun kyselyä vain. :)Lautojen altahan löytyi kuivaa purua ja suht hyvässä kunnossa olevat viemärit. Isännän mukaan lasten hiekkalaatikkovarusteet ovat käypänen apuväline purujen lappomisessa.


Oven viereisestä seinästä vanhan paisuntasäiliön putkea purkaessa löysimme ison teipatun lapun jossa oli talon entisen omistajan puumerkki ja päivämäärä vuosimallilta -94. Lapun takaa löytyi melko mielenkiintoinen näky. Kellään tarvetta pesusienille?Alakerran vessasta etsittiin viemäreiden kohta, porattiin aloitus reikäset ja tehtiin reikä. Viemäri sahattiin tästä kohin poikki ja suljettiin pussilla hajuhaittojen välttämiseksi.
Hyvin näkyy ylös......kuin alaskin.Isännän isä tuli vierailulle ja illan päätteeksi vessan seinään oli ilmaantunut piirrokset uudesta viemäröinnistä.

Seuraavana päivänä kävimme palapeli-ostoksilla ja illalla alkoi palapelin kasaaminen. Ensimmäisenä liitettiin uusi viemäriputki vanhaan. Jatkamme sitten tästä viemäreiden uusimista sitten, kunhan on alakerran vessan vuoro.
Ja simsalapim!, uudet viemärit paikoillaan. Nokkelimmat voivat vertailla vanhan ja uusien viemäreiden kuvaa - huomaako joku eroa?

Tuuletusputki rassattiin vain auki, emme lähteneet sitä uusimaan. Olisi vaatinut melkoiset purkutyöt putken uusinta ja melekosta kikkailua katolla.


Vessan lattiaa oikaistu ja tuettu.
Alakerran vessan kattoon ilmestyivät tänäiltana reiät uusille vesiputkille.


Huomenna jatkuu vanhojen vesiputkien purkamisella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti