lauantai 8. tammikuuta 2011

Meillä remontoidaan!


Kohteena on yläkerran pienen keittiön muuntautuminen meille makuuhuoneeksi. Homma alkoi huoneen tyhjentämiselle - mistä tätä tavaraa tulee?! Osa talteen, osa kierrätykseen, osa oli jo ihan roskiin mentävää.

Perjantaina homma alkoi purkamisella, joka jatkui lauantaihin. 
Tämän huoneen hankalin homma oli ehkä kulmista naulatuiden pahvien irrottaminen. Hyvin oli naulattu ja pahvi lähti ehkä sentti kertaa sentti palasina irti.

Ja heti kun remontti alkoi, alkoi myös pannarikausi. Jostain syystä meillä remontin aikana syödään paljon pannaria. Onko muilla myös jotain remonttiruokaa?Purun jälkeen on mukava ihastella tekemisen meininkiä ja ihailla vain sitä, miten ennen ollaan hyötykäytetty kaikki. Betoniroiskeet laudoissa saavat jäädä piiloon tulevia sukupolvia varten. Kumpa nykyainakin osattaisiin yhtä hyvin hyötykäyttää kaikki. Pyrimme tekemään tämänkin vanhaa kunnioittaen, kiinteät komerot saavat jäädä, ne vain levytetään siistimmiksi ja hyllytetään, ullakkotilaa emme edelleenkään ota käyttöön (joka välissä saamme kuulla, että miten paljon lisätilaa saisimme ullakkotilalla - mutta mitenkäs käy sitten säilytystilan, tämä talo on hyvä tällähuonejaolla ja koolla - uskokaa pois, juuri hyvä meille :)), vanha lautalattia kaivetaan esiin ja lattialistat, verhokiskot ja vanhat keittiönkaapit otettiin talteen uusiokäyttöä varten.
Sitten saumattiin, pohjamaalaus eilen illalla vielä ja nyt on tasoitukset menossa. Emäntä halusi eilen illalla auttaa remontoinnissa ja maalasi patterin alusta. 10 sekunttia myöhemmin olikin jo tukka maalissa. Epähuomiossa kumarruin katsomaan maalausjälkeäni ja jo ui tukka maalipöntössä. Ehkä tämä jako on hyvä -Perttu tekee ja minä suunnittelen.Tapettia seiniin, katto paneloidaan, lautalattia maalataan, samoin kaappien ovet, niiden väri vielä on mietinnässä. Tästä on hyvä jatkaa, huomenna soittoa sähkömiehelle, sähköt uusitaan ja jos vaikka ehtisi käydä levyä parille seinälle ja komeroihin. Ja kiire ei ole, kun ei ole asuinkäytössä yläkerta meillä ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti