keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Än Yy Tee NYT!


Remppakuume kävi ylitsepääsemättömäksi ja hoplaa niin sitä alotettiin.
Yksi sunnuntai päivä meni, että saatiin huone tyhjäksi vierassängystä ja lasten leluista (joissa oli muuten melkoinen survomisprosessi). Tämä survominen sai minut pohtimaan, että kauankohan meillä mahtaa mennä jahka joskus teemme olohuoneen. Kyseinen sunnuntai päivä siis täyttyi huokauksista; mistä tätä tavaraa tulee? Lapset onneksi aika hyvin luopuivat jo turhista ja osa kalusteista myytiin pois.

Alakerran makuuhuone on siis toiminut meillä vierashuoneena ja lasten leikkihuoneena. Olemme puhuneet, että teemme siitä meille makuuhuoneen jahka lapset ovat kouluikäisiä ja rupeavat kaipaamaan omaa huonetta. Lapsemme kun ovat vielä eri sukupuolta, joten leikitkään eivät aina aivan yksyhteen mene. Nyt se hetki onkin jo ovella, poikamme aloittaa koulun syksyllä ja tyttökin jo siirtyy sitten kolmannelle. Hommiin siis.
 

Huone on remontoitu jo edillisen omistajan toimesta 2000-luvun puolella. Katto, seinät, lattia ja sähköt. Maanantai-iltana mies purkikin jo katon ja lattian ja ne toimitettiin kaatopaikalle. Sääli kävi viedä hyvää laminaattia kaatopaikalle, mutta kun ei kukaan tarvinnut niin emme viitsineet jäädä sitä säästämäänkään. 
Kaatopaikka reissun aikana tytön kanssa revimme ensimmäisen kerroksen tapettia. Iloksemme saimme todeta, että levyt oli pohjamaalattu, joten tapetti lähti kosteuttamalla aika sutjakkaastikin irti.

Alla olevasta puulattiasta tuli murheen kryyni. Tasoite oli tiukassa ja osassa kohtaa oli muovimaton jälkeistä liimaa. Kokeili isäntä sitä kosteuttaa ja rapsuttaa, kuten yläkerran toisessa makuuhuoneessa.
Ei oikein lähtenyt. No jos hiotaan. Siitä ei tullut mitään, laikkaa sai jo vaihtaa alta neliön kokoisen alueen jälkeen. Talo saatiin messevään pölyyn tuosta yrityksestä.

Niinpä mietittiin vaihtoehtoja ja lopulta päädyttiin uusimaan lattia.

Muuriakin se on jo kerennyt tasoittelemaan.

Hiljaa taasen hyvä tulee. 




Pahoittelen kuvien laatua, osa puhelimella napsittuja 
ja osa ihan kameralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti